Kooperatif Şirketler Kitapçığı Yeniden Yayımlandı

Kooperatif Şirketler kitapçığı ilk yayınından 100 yıl sonra, Köy-Koop İzmir Birliği ve vakıfımız işbirliği ile hem Osmanlıca aslı hem çevirisi ile yayımlandı.

Yüz yıl önce, İzmir İktisat Kongresinden hemen üç hafta sonra, Türkiye Cumhuriyeti ilan edilmeden yedi ay önce, 19 Mart 1923 tarihinde yayımlanan ‘Kooperatif Şirketler’ adını taşıyan ve eski Türkçeyle yazılmış olan bu kitapçık, bizlere çok şeyler anlatıyor. Bizzat Gazi Mustafa Kemal tarafından kaleme aldırıldığı ve kendisinin talimatıyla bastırılıp dağıtıldığı belli olan bu kitapçık; tüm devlet memurlarına ve özellikle de öğretmenlere, kooperatifçiliği öğrenme, öğretme, sevdirme ve kurulmalarına destek olma görevini veriyor, ayrıca bunu yapmayanların görevlerini de yapmamış olacaklarını yazıyor.

Prof. Dr. Ziya Gökalp Mülayim hocamızın geçtiğimiz yıl yayınlanan ‘Atatürk ve Kooperatifçilik’ kitabında yazdığı gibi, Atatürk çok büyük bir kooperatifçidir. Türk Kooperatifçiliğinin kurucusudur.

Kooperatifçiliğin yararlarının, örneklerinin ve kuruluş yöntemlerinin anlatıldığı kitapçığı, gençlerimiz hızlıca okusun diye kitapçığın son sayfasına bir kare kod (QR kod) koyduk. Sizleri, kooperatifçilik alanındaki bu değerli kitapçıkla buluşturarak, ortak bir amaca yürümeye davet ediyoruz. Desteklerinizle, Atatürk’ün izinde daha büyük başarılara ulaşmak için birlikte güçleneceğimize inanıyoruz.

İlk yayınından 100 yıl sonra, S.S. İzmir Köy-Koop. Birliği ve Mahmut Türkmenoğlu Kooperatifçilik Vakfı olarak, kooperatifleşmenin önemini bilerek, uygulayarak üretmeye devam ediyoruz. İzindeyiz!

ATA’m İzindeyiz! diyen herkesin Kooperatif Şirketler’i okumasını dileriz.

Kooperatif Şirketler kitapçığı satışa sunulmayacak ama kitapçığı edinmek isterseniz bize ulaşabilirsiniz. MTKV bağış hesabımız: TR57 0001 5001 5800 7306 1616 21